Update 17-11-2010

Fritzline is nu, op 4 dagen na, 10 maanden thuis. Het gaat erg goed. De taal gaat echt super. Wat in het begin nog met creoolse woordenboeken ging, gaat nu echt volledig in het Nederlands. Uiteraard is haar woordenschat nog geen 100%, maar we komen een heel eind.

Op school is ze in april begonnen in groep 1. Tot aan de zomervakantie voornamelijk lekker spelen en daarmee spelenderwijs leren. Na de zomervakantie is ze al naar groep 2 gegaan. Tot op vandaag hoor ik bijna wekelijks nieuwe dingen en vooral nieuwe woorden. Van de week zegt ze, bij het aanbieden van een sinterklaas chocolaatje, met volle overtuiging, "Gadver, dat lust ik écht niet". Dat 'gadver' is echt nieuw. Wij roepen dat hier thuis niet. Geen idee wat ik meestal roep als ik iets niet lekker vind, maar zeker geen gadver.

Ze is nog steeds een spons, zuigt alle informatie op die ze krijgt. Als ze niet genoeg informatie krijgt, vraagt ze erom. Wat is dat? Wie is dat? enz..

Ze zit, met 2 werkende ouders, uiteraard ook op een BSO (buitenschoolse opvang). 2 dagen per week. Afgelopen maandag heb ik kennis gemaakt met het jongetje (ook 6 jaar) waar ze later mee gaat trouwen :) Beide doen ze dan mooie kleren aan, en gaan ook mooi dansen. "Want dat hoort!" Echt geweldig!

Omdat ze veel energie heeft, hebben we haar op 'streetdance' gedaan. Dat vind ze echt enorm leuk. Niet dat ze de volledige aandacht er voor heeft, maar ze heeft wel lol. En dat vinden wij belangrijk! Voorbeeld: De kindjes doen allerlei pasjes en Fritzline ziet ineens ouders staan langs de kant. Draait zich om richting de ouders en geeft direct een eigen showtje weg! Als moeder roep ik dan dat ze moet opletten en met de kindjes mee moet doen, maar stiekem heb ik de grootste lol!

Ja, ze staat graag in de schijnwerpers... Toen sinterklaas aan kwam bij ons in het dorp, werd er aan diverse kindjes gevraagd of ze een liedje wilden zingen in de microfoon. Natuurlijk wilde Fritzline dit wel. Ze kon inmiddels al 2 sinterklaas liedjes uit haar hoofd, dus dat was geen probleem. En anders had ze zelf een liedje verzonnen. Zo is ze wel :)

Kortom, we hebben een geweldige dochter aan Fritzline. Uiteraard kunnen ook wij haar af en toe wel eens achter het behang plakken, en dan ook gelijk 3 lagen behang :) Maar dat schijnt zo te horen.